ESPECTACLES


FITAG 2020 INAUGURACIÓ ESPECTACLE Theresienstadt

ESPECTACLE Theresienstadt

L’espectacle inaugural es titularà Theresienstadt, i una vintena de joves actors i actrius cantants de Cràdula Teatre i Cor Preludi en seran els protagonistes, que estaran acompanyats a l’escenari per representants d’aquelles companyies teatrals amateurs gironines que ho desitgin.

Amb aquest espectacle musical, que es preveu que reuneixi més de cent actors dalt de l’escenari, es vol donar la benvinguda als participats del FITAG del 2020 i també celebrar amb tots els assistents les vint edicions del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

Amb l’estrena d’aquest espectacle multitudinari, des del FITAG i la ciutat de Girona també es vol fer un homenatge a les víctimes de l’holocaust nazi, l’any que se celebra el 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz.

L’espectacle parteix del moment en què els presoners són traslladats en trens cap al camp de concentració de Theresienstadt, a Txèquia, i canten cançons que parlen del fet que són un poble de pau i que no els faran cap mal. Però seran desinfectats, vestits amb un uniforme ratllat i obligats a fer feines de neteja. El menjar escassejarà i la feina serà insuportable. La inquietud (o il·lusió) per viure els farà descobrir un tresor, l’opereta Brundibár, i els assajos dins el camp de concentració els distrauran de l’horror en què viuran. La posada en escena finalitzarà quan se’ls comunicarà un nou viatge, potser definitiu, cap a Auschwitz. 

Funció Dimarts 25 d’agost, (estrena).

Els supervivents del desastre nuclear del 2025 després de la tercera guerra mundial, han estat obligats a abandonar Europa i viatjar a través del mar per buscar noves oportunitats, els corrents marítims arrosseguen les diferents cultures europees a la mateixa illa, com començaran de nou?, sabran aprofitar la nova oportunitat per un nou món?

 

Video espectacle Theresienstadt


QUE SIGUI L’ÚLTIM COP

Malala vol lluitar a favor de l'educació, una educació dominada per persones que es creuen tenir el dret de decidir.

Jo també sóc Malala i vull llegir llibres, vull tenir un bolígraf a les mans per escriure contes, vull estudiar per saber cada dia més, vull tenir un pupitre i una aula, vull que tothom tingui aquest privilegi i aquest dret, no tinc por, vull que el somni de Malala es faci realitat, les paraules i la cultura poden canviar el món.

Amb el rerefons d'aquesta història dramatitzada es desenvolupa un espectacle musico-teatral en el que els joves actors i actrius cantaran 14 temes musicals amb una durada aproximada de 75 minuts d’espectacle amb el desig de fer canviar les armes per llibres.

S’ha actuat a Fornells de la Selva, Cassà de la Selva, Vilobí d’Onyar, Conveni escenamateur Palas de Rei,(suspès), pendent Sant Gregori.,


EUROPA 2018

L’espectacle s’inicia recordant les normes i les regulacions estrictes que té Europa, sobretot quan uns esser humans han de creuar el mediterrani per necessitat o obligació, la travessa és fa amb esperança i saben els riscos que corren, no és fàcil travessar el mediterrani en barca, però el repte de viure s’ho val. La travessa no te un final feliç i menys quan arriben a terra ferma, la solució més fàcil per Europa és confinar en un camp de refugiats a tots els que han travessat el mediterrani.

La vida en el camp és dura i difícil i la lluita amb els governants encara ho és mes.

Els refugiats solament demanen viure en pau.

Qui pot fugir de la guerra?  Europa és la terra promesa, la salvació, el benestar, l’educació. Volen  creuar  el mediterrani i no saben nedar. Han comprat un viatge car i dur, no és un creuer pel mediterrani.

Alguns arribaran a port, d’altres perdran el viatge a mig camí.

Però qui són?

Cap a on van?

Europa els pot acollir?

Què fem?

A on els portem?

Tenim respostes?

Cradula teatre i preludi cantaran per la PAU, "El progrés sense igualtat no és llibertat, és guerra”.


COL·LABORACIÓ CRADULA TEATRE I COR PRELUDI 2018

Els dos grups comencem a treballar conjuntament per arribar a l’estrena l’espectacle Europa inaugurant el festival de teatre amateur FITAG i representat l’obra durant el 2019 dins la campanya de teatre amateur de les comarques Gironines, ( Cassà, Salt, Figueres, Sant Gregori, Sant Feliu de Guíxols, Fornells de la Selva ),  a la XVII Mostra Nacional de teatre Amateur de Pineda de Mar i també a Bologna a l’assemblea general ordinària del Cosell Internacional de Federacions de Teatre Amateur.


MÚSICA PER LA PAU – UAP

Des de l'any 2009 Cràdula teatre i La Mercè Rigau portem un treball conjunt en la creació i posada en escena dels espectacles musicals UAP, una cantata protagonitzada pels alumnes dels instituts de les comarques gironines.

Entre els mesos de gener i febrer, coincidint amb el dia de la pau, els professors de música dels instituts de les comarques gironines organitzen la UAP! es defineix com una cantata de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, en què a través del cant es persegueix un objectiu ben ambiciós i lloable: la cançó com un instrument per fomentar la pau. 1000 alumnes de secundària s’uniran per cantar en diferents sessions, sota la direcció de Mercè Rigau i Món Bover, la direcció artística de Cràdula Teatre.

La UAP de 2020 Galileu Galilei compta amb la participació de 54 instituts, 1.703 joves cor general i 18 representacions.


ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL

Primera col·laboració amb la Mercè Rigau i Cor Preludi, amb la participació de la Susanna Arjona - idea original i text;  Mercè Rigau - música i Direcció musical, Andrea Mameli - Piano i teclats, Adolf Guerrero i Cristina Garcia – Percussió; Cràdula Teatre actors i actrius i amb la participació d’onze escoles de música

Aquesta cantata és fruit de la il.lusió, del treball en equip, de l’amor per la paraula escrita, la música i sobretot els infants, i a ells va dedicada.


FITAG – 2006

Participació a la inauguració festival teatre amateur de Girona

 

 


EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT - 2006

L’obra de Quim Monzó és adaptada amb l’intent de portar sobre l’escenari una obra fresca amb temes actuals .

S’ha estrenat al Teatre Municipal de Cassà de la Selva i es tenen ja algunes representacions contractades pel mes de setembre i octubre.


FITAG 2005

Participació a la inauguració festival teatre amateur de Girona

 


CINC CÈNTIMS DE VOLTA

Per encàrrec de l’Ajuntament de Cassà de la Selva Cràdula explica les petites històries, rondalles i contes del poble amb una visita guiada pels carrers i places.


PRESONERS DE L’AIGUA - 2005

L’obra de Josep Lluis Roig amb l’escenografia, el muntage i representació de Cràdula Teatre

Amb les col·laboracions d’en Lluís Caballeria música i Laura Xiberta intèrpret


UNA NIT ALS BANYS ÀRABS 2003 - 2004

Muntatge, als banys Àrabs de Girona, per encàrrec del Consell Comarcal del Gironès.

Amb les col·laboracions d’en Roger Costa Pau i Carles Vivó pels textos, Lluís Caballeria en la música, Manel Bayo en el disseny i Arnald Bosch a la cuina.

El muntatge proposa un bany de sensacions en un recinte històric de la ciutat de Girona.


BESOS -2003

L’obra de Carles Alberola i Ricardo Garcia, amb l’escenografia de Manel Bayo i el muntage i representació de Cràdula Teatre ha quedat seleccionada pel Visionat de les comarques Gironines.

El Grup torna a la comèdia, però en aquesta ocasió s’ha pujat sobre l’escenari amb un musical.

Durant dos anys s’ha presentat en 16 ocasions pels diferents pobles de les comarques gironines, s’ha representat a la Sala Planeta de Girona i també s’ha anat a fer una representació a Elx.

S’ha guanyat el premi al millor actor i la millor actriu en el Concurs de Teatre Rafael Anglada de Santa Coloma de Farners.


CAVALCADA DE REIS CASSÀ DE LA SELVA - 2002

Participació en l’organització i aportació d’una carrossa a la cavalcada de Reis de Cassà de la Selva.


ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES - 2001

L’obra de Carles Alberola i Ricardo Garcia, amb l’escenografia de Manel Bayo i el muntage i representació de Cràdula Teatre ha quedat seleccionada pel Visionat de les comarques Gironines.

El Grup torna a la comèdia, però en aquesta ocasió s’ha pujat sobre l’escenari amb un musical.

Durant dos anys s’ha presentat en 16 ocasions pels diferents pobles de les comarques gironines, s’ha representat a la Sala Planeta de Girona i també s’ha anat a fer una representació a Elx.

S’ha guanyat el premi al millor actor i la millor actriu en el Concurs de Teatre Rafael Anglada de Santa Coloma de Farners.

 

 

 

PETIT PRINCEP

vídeo