FITAG 2020 INAUGURACIÓ ESPECTACLE Theresienstadt La historia d'aquest any

ESPECTACLE Theresienstadt

L’espectacle inaugural es titularà Theresienstadt, i una vintena de joves actors i actrius cantants de Cràdula Teatre i Cor Preludi en seran els protagonistes, que estaran acompanyats a l’escenari per representants d’aquelles companyies teatrals amateurs gironines que ho desitgin.

Amb aquest espectacle musical, que es preveu que reuneixi més de cent actors dalt de l’escenari, es vol donar la benvinguda als participats del FITAG del 2020 i també celebrar amb tots els assistents les vint edicions del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

Amb l’estrena d’aquest espectacle multitudinari, des del FITAG i la ciutat de Girona també es vol fer un homenatge a les víctimes de l’holocaust nazi, l’any que se celebra el 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz.

L’espectacle parteix del moment en què els presoners són traslladats en trens cap al camp de concentració de Theresienstadt, a Txèquia, i canten cançons que parlen del fet que són un poble de pau i que no els faran cap mal. Però seran desinfectats, vestits amb un uniforme ratllat i obligats a fer feines de neteja. El menjar escassejarà i la feina serà insuportable. La inquietud (o il·lusió) per viure els farà descobrir un tresor, l’opereta Brundibár, i els assajos dins el camp de concentració els distrauran de l’horror en què viuran. La posada en escena finalitzarà quan se’ls comunicarà un nou viatge, potser definitiu, cap a Auschwitz.

Funció Dimarts 25 d’agost, (estrena).